KookJij

Salade nicoise

Een heerlijk salade nicoise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Budgetkoken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade nicoise te bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Kook de prinsessenbonen beetgaar. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in vieren. Verwijder de buitenste bladeren van de sla, snijd de stronk eruit en was de blaadjes. Meng voor de vinaigrette de sjalot met de olijfolie en balsamicoazijn. Kruid naar smaak met peper.

Verdeel de sla over vier borden. Schik de lauwe aardappelblokjes, prinsessenbonen, blokjes tomaat, uienringen, zwarte olijven en partjes ei op de sla. Verdeel de tonijn en de ansjovisfilets over de borden. Schenk de vinaigrette over de salade en werk eventueel af met de kappertjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Helem Pronk

Helem Pronk zegt:
Waar staat dat? Niet in het Midi kookboek dat ik hanteer. Enfin, je laisse tomber.
derbyke

derbyke zegt:
:);):p
sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
Prima :). Er staat zelfs "Er is geen officieel recept en salade niçoise is geen beschermde naam, dus iedere kok mag zelf weten hoe de salade wordt klaargemaakt."
derbyke

derbyke zegt:
Hallo jullie tweetjes even gaan kijken op http://nl.wikipedia.org/wiki/Salade_ni%C3%A7oise veel kook plezier :);):p
sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
Plaatst u dan eens het recept van de èchte salade Nicoise op Kookjij?
Helen Pronk

Helen Pronk zegt:
1 krop sla als onderliggend bakje? Wist u ook, dat er in de genoemde salade GEEN gekookte groenten gebruikt worden in de Midi?
sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
De sla wordt hier eigenlijk ook alleen als onderliggend 'bakje' gebruikt
Helen Pronk

Helen Pronk zegt:
De echte Salade Nicoise heeft GEEN sla als onderdeel!!! Zie 'La bonne cuisine du Comte de Nice' van Jacques Medecin.