KookJij

Sajur Oblok Oblok II

Een heerlijk sajur oblok oblok ii recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sajur Oblok Oblok II te bereiden

Oblok Oblok is een gerecht met gefermenteerde bonen (soja bonen) in de vorm van tahu en tempé,op smaak gebracht door de bumbu,petehbonen en santen.
*Begin met de tempé en de tahu te bakken in rijstolie met sesam olie in een wok (wadjan) en zet dat apart
*Maak de bumbu (boemboe) door: trassi, kemirinootjes, laos, lombok, sambal, suiker, asemwater, ketumbar, djinten en kunyit in een blender tot een homogene pasta te draaien.
*Fruit de sjalot en knoflook aan in de overgebleven oliën en doe daar na een minuut de bumbupasta bij. Wanneer dit mengsel erg lekker gaat geuren doe er dan de kippenbouillon bij en de cocoscrème. Roer dat goed door elkaar en laat even sudderen. Doe er dan de peteh bonen bij en vlak voor het opscheppen de tahu en tempé. Roer goed door en laat op het allerlaatst een paar handjes vol garnalen meekoken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Met witte rijst, omelet, krupuc, emping, eventueel een vleesgerechtje en ketimun salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Lieve beste vB.A.Metz-Saffrie,er moet wel enige overeenkomsten zijn:Oblok oblok is immers een soort "soep" van tahoe en tempeh met petehbonen en bumbu in santen.Als mijn recept er niet op lijkt,is een van de recepten geen Sajur oblok oblok.
Jan A.:)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heb op mijn kooksite een dergelijk recept ooit ingestuurd,moet nog ff kijken of er overeenkomst is.Het smaakt mij altijd heerlijk en maak het voor kenners.:D