KookJij

Saffraantagliatelle met asperges

Een heerlijk saffraantagliatelle met asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Pasta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saffraantagliatelle met asperges te bereiden

Week de saffraan in een kleine kom met het hete water.
Snijd toppen van 5 cm. van de asperges en snijd de rest klein.
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem.
Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren in 5 min. zacht.
Voeg de wijn, room en het saffraanwater toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het op laag vuur 5 min. sudderen, tot het iets dikker is.
Roer er de citroenschil plus het sap en peper en zout door.
Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook.
Kook de aspergeskoppen 1 min.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en voeg ze toe aan de roomsaus.
Kook de erwten en stukjes asperges in dezelfde pan in 8 min. beetgaar.
Haal ze met een schuimspaan ui de pan en voeg ze toe aan de roomsaus.
Kook de pasta in dezelfde pan in 8-10 min. beetgaar.
Giet de pasta af en doe hem in een warme schaal.
Voeg de romige aspergesaus, kervel en Parmezaanse kaas toer en meng lichtjes.
Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
rinkeltje:
Groene asperges is bij de betere groentezaken ook nu te koop.
Of bij de hanos of sligro, veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers
rinkeltje

rinkeltje zegt:
lijkt me een heerlijk recept maar hoe kom ik in deze tijd aan groene asperges:p