KookJij

Recept voor Russische Salade op Spaanse Wijze

Russian salad = ensalada rusa = een soort huzaren salade. Er bestaan vele variaties over de hele wereld. Het oorspronkelijke recept komt uit Rusland en werd geintroduceerd door een Belgische chef-kok in Moskou. (de heer Olivier). Het oorspronkelijk recept was zeer uitgebreid, bevatte dierentongen, truffel en een geheime saus. Maar dat is in de loop van de jaren dus sterk vereenvoudigd en toegankelijk gemaakt voor de gewone burger.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Ontbijt & Lunch - Koud
  3. > Snacks - Koud
  4. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Kook de aardappels en de wortels met zout gedurende 25 minuten. Giet ze af en laat ze gedeeltelijk afkoelen, en snijd ze dan een kleine blokjes. Doe ze in een grote kom.
  2. Kook de doperwten een paar minuten, giet ze af en doe ze in de kom bij de aardappels en wortels.
  3. Snij de appel in kleine blokjes. Pers de limoen(en) uit en doe het sap in een kommetje en leg daarin de blokjes appel.
  4. Snipper de uien en knoflook en doe die in de grote kom.
  5. Voeg de kappertjes ook toe in de kom.
  6. Snij de worst in kleine blokjes en voeg die ook toe aan de kom.
  7. Meng mayonaise en yoghurt, voeg daaraan toe 2 theelepels vers gemalen zwarte peper en een theelepeltje zeezout en roer dat goed door.
  8. Mix de inhoud van de grote kom en voeg toe de inhoud van de kleine kom (appel) en mix dat goed.
  9. Nu de mayo-yoghurt mix door de inhoud van de kom roeren, proeven en op smaak afmaken met peper, zout en limoensap.
  10. Zet de  grote kom met inhoud koel weg in de ijskast tot de salade wordt opgerdiend.
  11. Verdeel over de bordjes en garneer met eierkruim en peterselie en pimenton.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kan flink varieren: Vegetarisch houden en er avocado bij doen (en dus chorizo weglaten). Chorizo vervangen door vis bv tonijn uit de olie. Of als vlees stukjes kip of blokjes ham of blokjes kaas, enz. enz.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
We drinken hierbij een niet al te droge witte wijn of een rosé wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst