KookJij

Rundstoofvlees met balletjes in Westmalle Trappist

Een heerlijk stoofpotje vergezeld van een Westmalle Tripple!
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundstoofvlees met balletjes in Westmalle Trappist te bereiden

Stoof ajuin en wortelen in een grote ketel even aan in boter.
Bak het rundvlees en het spek aan alle kanten goed aan en voeg bij de wortelen. Kruid zeer goed en laurierblaadjes toevoegen. Trappist toevoegen.
Laat dit op een zacht vuur gaar stoven.
Bereid het gehakt met kruiden, chapelure en het eike. Maak balletjes en voeg deze de laatste 15 min. toe aan het rundstoofvlees.
Indien nodig bij binden.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tony

Tony zegt:
Aha had ik kunnen weten, ajuin en chapelure gaven al een indicatie :). Dank! Ik ga het recept zeker uitproberen.

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Tony , een eike is een ei ... groetjes van ons 3 :);):p
Tony

Tony zegt:
Wat is eike?
derbyke

derbyke zegt:
@ Marina , een biertje naar keuze als het maar smaakt .
@ Annika , zeker veel vlees maak altijd iets extra voor in de diepvries ... weinig tijd na het werk even uithalen en je stoofpotje is klaar .
Groetjes van ons 3 :);):p
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Voor 4 personen wel erg veel vlees, maar wel een lekker recept... vooral met de trappist!
DERAEDT marina

DERAEDT marina zegt:
HILDE,dit is een lekker recept,het is eens anders met die gehaktballetjes en die Trappist dan mee een gewoon bruin biertje hetgeen natuurlijk ook lekker is.grt