KookJij

Recept voor Runderreepjes uit de wok

Een heerlijk runderreepjes uit de wok recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes. Schil de worteltjes, maar laat ze heel. Snijd de paprika in reepjes. Blancheer de broccoli en de boontjes even in licht gezouten water. Snipper de knoflook en het chilipepertje (zonder de zaadjes) fijn. Schil en rasp de gember.
Roerbak het vlees goudbruin in een wok met hete olie. Haal het vlees uit de wok. Roerbak in dezelfde olie de knoflook, het chilipepertje en de geraspte gember kort. Doe de worteltjes en de paprikareepjes in de wok en roerbak 3 minuten. Voeg er dan de rest van de groenten aan toe.
Overgiet met de bouillon en laat 1 minuut verder garen, onder deksel. Doe het vlees bij de groenten en schep om. Breng op smaak met sojasaus.
Snij de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie grof. Strooi dat over het wokgerecht.
Serveer de runderreepjes met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Graag gedaan!:D;)
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Thanks Anna. Dat is net, waar ik naar zocht. Ik heb die schaal wel in het Engels, maar die helpt bij de vele recepten, die ik op Kookjij.nl vind niet zozeer. Op de link, die jij me hier geeft, is het begrijpelijker.
Anna

Anna zegt:
Klopt, hier heb ik zo'n lijstje voor je: http://www.peperskweken.nl/scovilleschaal/
Bij de Indiase restaurants zijn de gerechten inderdaad vaak pittig genoeg. Als ik jou was, zou ik of het pepertje weglaten, of kiezen voor de Spaanse peper, ontzaad, en te beginnen met een stukje. Of desnoods wat versgemalen zwarte peper.
Groetjes en succes met het recept!

Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Met een goede vriend van mij uit Tanzania ben ik eens gaan dineren in een India`s restaurant. Hij at zelfs nog Tabasco op zijn eten, maar voor mij was het zo al pittig genoeg. Soms wordt de pittigheid ofwel de scherpte aangegeven met een nummer op de Scovill scale. Dan krijgt men een beetje een idee.
Anna

Anna zegt:
En als je de zaadjes verwijderd, (zoals in het recept staat) is de ergste scherpte al weg.
;):D
fijnproever

fijnproever zegt:
@Frans-Willem Beerens, laat het je alvast smaken.
@Lekkerbekste, smaken verschillen en voor de één is het al vlug te pittig en voor de andere niet. Begin anders met een half om te proeven dan kan je het de volgende keer nog aanpassen;)
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Dag Erwin,
Hoe heet wordt dit gerecht van dat rood chilipepertje? Want ik kan geen erg spijzigheet eten verdragen.
Frans-Willem Beerens

Frans-Willem Beerens zegt:
Recept ziet er heel goed uit, zal dit het weekend gaan bereiden, ben benieuwd. Groet.