KookJij

Romige rijst met zoete vruchten

Een heerlijk romige rijst met zoete vruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige rijst met zoete vruchten te bereiden

Breng de melk, en de helft van de room aan de kook met het gespleten vanillestokje. Voeg rijst en suiker toe. Roer goed om.
Dek af en laat op een zacht vuur koken tot de rijst gaar is en bijna alle vloeistof is opgeslorpt.
Klop de eieren los met de rest van de room. Schenk, van het vuur af, het eimengsel in een straaltje bij de hete rijst. Roer voorzichtig, maar voortdurend om met een houten lepel.
Laat de rijstcrème een half uur afkoelen. Laat het fruit uitlekken en meng het met de rijstcrème.
Verdeel over de glaasjes en laat verder afkoelen en opstijven in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst