Er zitten nogal wat ingredienten in deze soep, maar verder is de soep gemakkelijk te maken. Ik heb de soep voor een aantal gasten gemaakt en die vonden de soep erg lekker en wilden het recept. Deze soep is een combinatie van diverse pompoensoep-recepten en ook
nog wat van mezelf. Deze soep heeft een heerlijke romige pittige smaak
met een wat frisse nasmaak. Echt een heerlijke en ook nog super gezonde
soep. 
Voor vegetariers In plaats van de gevogeltefond een groentebouillontablet oplossen in 1 dl warm water. Geef de soepstengel met zachte geitenkaas. Ook erg lekker.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Romige pompoensoep met appel en crème fraîche
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Romige pompoensoep met appel en crème fraîche
Een lekker romige soep van een hokkaido-pompoen (bolle oranje) met appel, winterpeen, prei en appel. Lekker met geroosterde pompoenpitten als garnering. echt een soepje voor als je gasten kriijgt.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Romige pompoensoep met appel en crème fraîche te bereiden
- Olie + boter verhitten in een grote pan. Sjalotjes en knoflook hierin glazig bakken. Kerriepoeder even meebakken.
- Stukjes pompoen, groenten en appel eraan toevoegen. Alles goed doorroeren en even meebakken.
- Wijn, gevogelte-fond en slagroom hieraan toevoegen en alles aan de kook brengen.
- Soep ongeveer 30 minuten zachtjes laten koken tot de groenten zacht zijn.
- Dan de crème fraîche erbij en de soep schuimig pureren met de staafmixer.
- Proeven! Eventueel op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat en
 cayennepeper.
- Soep garneren met geroosterde pompoenpitten en een paar druppels pompoenpit-olie.
- Leg er een soepstengel omwikkeld met Serranoham of Parmaham naast.
 
                    





 
					
