KookJij

Romanoffrolletjes op Aardbeien met Aardbeisoep

Een heerlijk romanoffrolletjes op aardbeien met aardbeisoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romanoffrolletjes op Aardbeien met Aardbeisoep te bereiden

CYLINDER KOEKJES:
1).Doe de amandelmeel, bloem en suiker met een mespuntje zout in de blender en meng zo goed mogelijk.
2).Met een draaiende motor de eiwitten toevoegen en draaien tot een homogeen deeg ontstaat.
3).Maak met behulp van de mal 12 koekjes en laat die in de oven 8 1/2 - 9 minuut bakken.
4).Haal de koekjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en draai ze dan voorzichtig om een staaf/stok/rol van 3 cm doorsnee en langer dan 10 cm.
5).Laat de tot cylinder gerolde koekjes volledig afkoelen en drogen.
AARDBEI SOEP:
6).Doe alle ingrediënten in een metalen kom en dek die goed af met 3 lagen plastic voedingsfolie.
7).Zet de kom op een pan met kokend water (kom mag het water niet raken) en laat dit minstens 1 uur zo z'n gang gaan.Na 1 uur de inhoud van de kom door een zeef gooien en alleen de vloeistof = aardbeiensoep bewaren
Ondertussen de Romanoff saus maken
ROMANOFF SAUS:
8).Een homogene gladde massa maken van de aardbeien, suiker, wodka en Fraises des Bois in de blender.
9).De slagroom kloppen met vaste pieken (pas op voor boter!), vrij dik dus.
10).Het aardbeienmengsel nu voorzichtig goed door de slagroom werken.
11).De cylinderkoekjes nu vullen met de Romanoff saus (slagroom-aardbeienmix) met behulp van een slagroom/mousse puntzak verdeler met tuit.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
Verdeel de gehalveerde aardbeien over de borden, giet er de "soep" bij en leg op elk hoopje aardbeien 2 cylinderkoekjes met Romanoffsaus.
OPTIES:
A).We kunnen ander fruit gebruiken om soep te maken met hetzelfde procedé.
B).We kunnen de cylinder koekjes (in Italie noemen ze dat Canolli Siciliani) vullen met een andere mousse

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst