KookJij

Risotto met roergebakken tijgergarnalen

Een heerlijk risotto met roergebakken tijgergarnalen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met roergebakken tijgergarnalen te bereiden

Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de rijst erdoor en bak alles tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de wijn en de helft van de bouillon toe en laat de rijst 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en laat de rijst in nog 10 minuten gaar worden, de rijst blijft lekker smeuïg.
Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in vieren en dan in dunne reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s met de knoflook, paprikareepjes en chilipoeder al omscheppend tot de gamba’s roze en ondoorschijnend zijn. Strooi er zout en peper naar smaak over. Schep de risotto in vier diepe borden en verdeel de tijgergarnalen met paprika erover. Schep op het laatste moment nog 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie of dille door de risotto.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tanja

tanja zegt:
Ik vind dit recept overheerlijk ;)