KookJij

Risotto met basilicum en boontjes

Een heerlijk risotto met basilicum en boontjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met basilicum en boontjes te bereiden

Fruit de knoflook in de boter goudbruin. Doe de rijst erbij en roer tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje boter. Giet er 3 deciliter bouillon of water bij en kook dit tot de rijst al het vocht opgenomen heeft. Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukjes van een halve centimeter. Doe ze bij de rijst in de pan. Giet de resterende bouillon of water er in gedeelten bij en laat alles onder af en toe roeren koken tot het vocht helemaal is geabsorbeerd. Voeg de room toe en kook de rijst en de boontjes tot ze 'al dente' zijn. Roer de roquefort, de Parmezaanse kaas en de basilicum door de risotto. Serveer de risotto direct

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

annemarieke

annemarieke zegt:
Ook niet verkeerd!
Elsa

Elsa zegt:
groenten bouillon is vegetarisch.....
bobby

bobby zegt:
Klinkt erg lekker!
Lambert

Lambert zegt:
het is lekker maar aangezien mijn schoonmoeder glutenvrij moet zijn heb ik zelf een boulion gemaakt
Lambert

Lambert zegt:
Is de boullion ook vegitarisch