KookJij

Recept voor Rijst met gekookte garnalen en Groente

Niets bijzonders maar toch smakelijk
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Fruit in de olie-botermix de ui gedurende 10 minuten  (tot die zacht is geworden).
  2. Doe dan de rijst er bij, de knoflook, de gember en de sambal. Roer goed door en fruit dit nog eens 3 minuten aan.
  3. Doe dan al roerend de bouillon er bij en laat dit op een zacht vuurtje 10 minuten doorsudderen, terwijl we er zo nu en dan in roeren. Wel deksel er op.
  4. Dan roren we de broccoli er door en vervolgens de garnalen. Het is zaak dit snel en goed door te roeren en om te werken.
  5. Zet de pan op een plaatje en blijf roeren. Aankoken moeten we zien te voorkomen.
  6. Maak intussen de saus: Doe knoflook, honing en ketjap in een pannetje en breng dat voor zichtig tegen de kook aan. We maken een papje van de maizena met een paar lepels bouillon en roeren die snel door de hete saus en laat die indikken.
  7. Verdeel vervolgen de rijst over de borden en bestrooi met koriander snippers en bosuirondjes en verdeel vervolgens de saus over de borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We geven er een droge witte wijn bij of een kop warme thee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst