KookJij

RIJST : Marokkaans-Joods

Al 2000 jaar wonen er Joden in marokko.Tegenwoordig wonen er - voor zover bekend - 300 Joden in Marokko. In Israel wonen er ± 1 miljoen Joden,welke hun roots in Marokko hadden.Dit recept is waarschijnlijk van oorsprong een Sefardisch recept.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST : Marokkaans-Joods te bereiden

*Bak de kippelevertjes in wat olie.
*Verhit in een grote pan met dikke bodem de rest van de olijf olie en bak hierin de uien en knoflook goudbruin.Doe er dan de kippelevertjes bij en dan de rest van de groentes plus
rozijnen.Roer goed door.
*Doe dan de rijst,saffraan en gember er bij en roer tot alle rijstkorrels met een laagje vet zijn omgeven.
*Dan 4 1/2 kopje water er bij met het blokje kippebouillon voor 1 liter (Natuurlijk mag je ook vers gemaakte kippebouillon gebruiken,maar dat kost weer extra tijd).
Deksel op de pan en ongeveer 45 minuten in de oven die op 100 graden Celsius staat.
*Uit de oven halen en met een vork even los woelen en laten uitdampen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:Op een voorverwarmd bord met de amandelen.
Geef er bij een salade van tomaat en komkommer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst