KookJij

Recept voor Ricotta soufflé met chocolade

Een heerlijk ricotta soufflé met chocolade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Taartbodem:Klop 120 gram suiker door de eierdooiers,klop er vervolgens de fijn gehakte hazelnoten,het amandelmeel,de gesmolten boter en de gezeefde bloem met de vanillesuiker doorheen zodat u een beslag krijgt.Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snufje zout en 2 eetlepels suiker en schep ze door het beslag.Schenk het beslag in een met boter ingevette,met bloem bestoven springvorm van 18 centimeter doorsnede en plaats de vorm gedurende 45 minuten in de oven op 180 graden.Verwarm de chocolade en strijk hem,zodra hij gesmolten is,uit op een stuk bakpapier.Maak lange repen van 2 milimeter dik en 10 centimeter breed en snijd deze terwijl ze afkoelen en stollen in 30 reepjes van 2 centimeter.De vulling:Voeg de geweekte in 1 eetlepel lauwe grand marnier opgeloste gelantine toe aan de geklopte slagroom.Roer de poedersuiker en wat geraspte sinaasappelschil door de ricotta en meng de ricotta door de slagroom.Leg een kartonnen cirkel op de bodem van een springvorm en bekleed de zijkant ervan met de chocolade reepjes die u aan elkaar plakt met een dun draadje gesmolten chocolade.Leg vervolgens de in 3 lagen gesneden taartbodem,gevuld met de helft van het ricottamengsel in de vorm.Verhoog de zijkant van de bakvorm met behulp van een hoedje van bakpapier dat u aan de rand van de vorm bevestigt en doe de resterende vulling hierin:de vulling zal boven de vorm uitkomen als een soufflé.Zet de taart 6 uur in de koelkast,verwijder vervolgens het hoedje,haal de soufflé uit de vorm,garneer met plakjes gekonfijte sinaasappel en als u wilt met goudblad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Valerie

Valerie zegt:
Soufflé van ricotta en chocolade behoort ook tot het menu van Italiaans restaurant Il Fiore in Maasmechelen. Chef Dino Bagnato was gisteren te zien in 'In de keuken' op Canvas. In het programma toonde hij de kijker hoe hij zijn soufflé klaarmaakt. Actrice Nathalie Meskens bewees dat je dat gerecht als amateurkok ook prima kan neerzetten. Het recept en de begeleidende fragmenten staan deze week nog online op de website van Canvas.