KookJij

Recept voor Ribeye met kersensaus

Een heerlijk mals stukje vlees badend in kersensaus!
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Marinade maken van wijn, azijn, knoflook, blaadjes oregano en olie. Ribeye hierin (bij kamertemperatuur) minstens 1 uur marineren. Vlees af en toe omkeren.

Bereidingswijze saus in magnetron:
In glazen kom 2 eetlepels bouillon en de bloem vermengen. 30 Seconden op 100% verhitten. Voeg aan het bloemmengsel de bouillon, de wijn en port, de kersen, het kersensap en de knoflook toe en verwarm 2-3 minuten op 100% tot het vocht gebonden is. Roer door tot je een mooie saus hebt. De saus op smaak brengen met citroensap en peper.

Bereiden Ribeye
Ribeye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. Bestrooien met zout en peper. Het vlees in de grillpan (afhankelijk van gewenste gaarheid) in 2-4 min. per kant rosé tot doorbakken roosteren. In aluminium folie leggen en een paar minuten laten rusten.
Ribeye op bord half met de kersensaus overgieten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rdvl

rdvl zegt:
Mijn eerste gedachte is kersen bij ribeye, maar waarom ook niet. Ga het van de week uitproberen, ben toch wel erg benieuwd:)