KookJij

Rib-eye met mosterd-biersaus en gepofte sjalotjes

Een heerlijk rib-eye met mosterd-biersaus en gepofte sjalotjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: ad janssen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rib-eye met mosterd-biersaus en gepofte sjalotjes te bereiden

Dep de rib-eye droog
Vermeng het bier, de knoflook, de gehakte peterselie, peper en zout en marineer hierin de rib-eye ca 4 uur
Haal de rib-eye uit de marinade (bewaar deze) en dep weer droog
Smeer in met olijfolie en bak de rib-eye op hoog vuur
Kook de overgebleven marinade tot 1/3 deel in en voeg de mosterd toe
Snijd van de ongepelde sjalot het kontje af en snijd dan door de helft
Leg de sjalotten op aluminiumfolie met de snijkant naar boven
Bestrooi de sjalotten met suiker, knoflook, peper en zout en olijfolie
Vouw het aluminium dicht en gaar het in een oven van 200 graden C in ca 25 minuten gaar
Serveer de rib-eye met de gepofte sjalotten en de mosterd saus op een bord en serveer met waterkers



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst