KookJij

Reurlse wildsoep met spekjes en zuurkool

Een heerlijk reurlse wildsoep met spekjes en zuurkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reurlse wildsoep met spekjes en zuurkool te bereiden

Bereiding:

Smelt 45 gram boter in een koekenpan.
Voeg tomatenpuree en bloem toe en roer de massa glad.
Laat het geheel op een laag vuur in ca 2 minuten garen.
Voeg de wildbouillon toe en breng alles al roerende aan de kook en laat het even doorkoken.
Doe de creme fraiche en het paprikapoeder bij de soep en roer deze nog eens goed om.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Blancheer de zuurkool.
Bak de spekjes uit in de resterende hete boter.
Schenk de soep in voorverwarmde borden.

Garneer de soep met wat zuurkool en uitgebakken spekjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst