KookJij

Ravioli, maar dan zoet, (ravioli dolci)

Een heerlijk ravioli, maar dan zoet, (ravioli dolci) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: De heerlijke Italiaanse Keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ravioli, maar dan zoet, (ravioli dolci) te bereiden

Als je kwark gebruikt eerst goed laten uitlekken.
De ricotta + vruchtjes + sinaasappelrasp goed mengen.
De bladerdeegvellen laten ontdooien. Laat ze op het velletje papier liggen, ook als je de rondjes uitsteekt en gaat bereiden.
Uit 2 bladerdeegvellen steek je met de kleinste uitsteekvorm 4 rondjes elk, dus in totaal 8.
Uit de andere 2 bladerdeegvellen steek je met de iets grotere uitsteekvorm ook uit elke vel 4 rondjes, dus in totaal weer 8.
Haal voorzichtig de rest van het deeg weg en laat de rondjes op het papier liggen.
Met een lepeltje leg je nu op een klein rondje wat van het ricottamengsel. Hierop leg je nu een groter ronje en druk de randjes met een vork plat rondom.
Maak nu ook de andere ravioli op dezelfde manier.
(Als je ze niet direct gaat frituren, eerst mijn kookverhaal lezen)
In een steelpannetje wat olie verhitten en hierin de ravioli in porties eerst aan één kant frituren. Blijf erbij want dit gaat zeer snel. De ravioli omkeren als het goudbruin is en de andere kant ook goudbruin frituren. Haal ze met een schuimspaan eruit.
Leg ze op een schaal of op bordjes en bestrooi met poedersuiker.
Ze zijn erg lekker.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Mijn gasten vonden dit erg lekker en moesten direct het recept hebben.
Ik had de ravioli 's morgens helemaal voorbereid en 's avonds pas gefrituurd, dat ging uitstekend. Ik liet ze op het velletje papier liggen en heb ze koel weggelegd tot gebruik.
Ik heb één uitsteekvorm gebruikt van 4,5 cm doorsnede en één uitsteekvorm van 5 cm.
Ik gebruik vaak bladerdeegvellen maar heb ze nooit gefrituurd. De eerste keer heb ik voor alle zekerheid de helft van de ravioli daarom ook in de oven gedaan en de helft gefrituurd. De gefrituurde wonnen met gemak. Erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst