KookJij

Rauwe tonijn met een hoorntje van filodeeg

Een heerlijk rauwe tonijn met een hoorntje van filodeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rauwe tonijn met een hoorntje van filodeeg te bereiden1. Hoorntjes. Maak 12 repen filodeeg van 5 cm. Zorg, dat je het deeg vochtig houdt onder een vochtige theedoek. Besmeer de hoorntjesvormen licht in met olie, draai er vervolgens het filodeeg omheen tot ½ cm van de rand en strijk het filodeeg in met eiwit. Bak het filodeeg in de oven op 180°C in ongeveer 5 min. goudgeel.

2. Als het filodeeg afgekoeld is voorzichtig de hoorntjes eruit trekken door het stalen vormpje even in elkaar te drukken.

3. Tonijntartaar. Snijd de tonijn heel fijn met een scherp mes en breng die op smaak met zout en peper en de zeer fijn gesneden sjalot. Bewaar de tartaar in de koeling tot het doorgeven.

4. Was de sla en rucola goed en bewaar op ijswater tot gebruik. Snijd de Lollo Rosso/ Eikenblad fijn.

5. Saus a. Olie verwarmen en sjalot aanzweten (niet laten kleuren). Oestersaus en suiker toevoegen. De saus verwarmen tot de suiker is opgelost. Laat de saus afkoelen.

6. Saus b. Olie verwarmen en daarin de fijngesneden sjalot fijngewreven knoflook en fijngesneden gember aanzetten (niet laten kleuren). De soja en de sherry toevoegen en aan de kook laten komen. Laat de saus afkoelen.

Presentatie:

1. Droog de rucola en steek een mooi blaadje sla in het hoorntje (de sla mag eruit steken). Vul de hoorntjes met de tonijn tartaar. Leg een plukje sla op het bord en leg daar het hoorntje schuin tegen aan. Leg hier links en rechts de sausen bij.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst