KookJij

Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en .......

Negen van de tien keer wordt chili con carne gemaakt met gehakt. Ramon Brugman koos voor stoofvlees en dat maakt uiteraard de bereidingstijd aanzienlijk langer, maar ook bijzonder anders en heerlijk. Met interesse heb ik dan ook het gerecht, dat door chef kok Ramon Brugman bereid werd bekeken. De begeleidende tekst naast de video heeft nogal wat verschillen met wat Ramon in het filmpje zegt en doet. Ik laat het dus aan de attente, kritische lezer van dit gerecht over om het filmpje te bekijken , de begeleidende beschrijving te lezen en zelf te oordelen. chili-con-carne-van-stoofvlees
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ramon Brugmans Chili Con Carne Stoofvlees met uiensalsa en ....... te bereiden

  1.   Verhit olie in een stoofpan en bak de stukken sukade in enkele minuten rondom bruin.
  2. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Bak in het vet de uien en laat deze mooi op kleur komen.
  4. Voeg na enkele minuten de knoflook toe.
  5. Roer er paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, komijn en chilipoeder door.
  6. Bak even mee en voeg dan de tomatenblokjes en een blikje water toe.
  7. Voeg het vlees weer toe aan de pan samen met 2 laurierblaadjes en een kaneelstokje.
  8. Deksel op de pan en laat zeker 2 uur stoven.
  9. Voeg de gewelde en afgespoelde kidneybonen toe en laat zeker nog een uur mee garen.
  10. Als laatste de in reepjes gesneden paprika erbij en laat garen.
  11. Maak ondertussen de uiensalsa.
  12. Meng alles door elkaar en klaar.
  13. Vijzel alles voor het knoflookbrood.
  14. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de sneetjes met de knoflookpuree.
  15. Zet de broodjes 6 minuten in de oven.
  16. Leg op elk sneetje een blaadje sla naar keuze gevolgd door een flinke lepel uiensalsa.
  17. Serveer de chili in voorverwarmde kommen met een flinke dot crème fraîche en serveer er het knoflookbrood met de salsa bij. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Negen van de tien keer wordt chili con carne gemaakt met gehakt. Ramon Brugman koos voor stoofvlees en dat maakt uiteraard de bereidingstijd aanzienlijk langer, maar ook bijzonder anders en lekker. Met interesse heb ik dan ook het gerecht, dat door chef kok Ramon Brugman bereid werd bekeken. De begeleidende tekst naast de video heeft nogal wat verschillen met wat Ramon in het filmpje zegt en doet. Ik laat het dus aan de attente, kritische lezer van dit gerecht over om het filmpje te bekijken , de begeleidende beschrijving te lezen en zelf te oordelen. chili-con-carne-van-stoofvlees Ik heb me aan de bereidingswijze van Ramon gehouden. Nogal wat werk dit gerecht, maar verdraaid wat lekker op deze koele Pinksterdag. En die salsa maakt het gerecht helemaal af.

Ik had wat teveel salsa. Dit hebben we met tortilla chips als borrelhapje
gegeten .




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Els, dankjewel voor je reactie. Wij vonden het ook heerlijk. Ik kijk graag naar Ramon Brugman, hij vertelt altijd zó smakelijk, dat je meteen de intentie hebt om het gerecht te gaan maken.
Groetjes Lidy en een fijne dag nog.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Deze heb ik ook gemaakt op 30 mei 2021 en was echt heerlijk.