KookJij

Raïta

Een heerlijk raïta recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie: 80 ? kCal energie
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: bewaarde oude receptenlijst
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Raïta te bereiden

Rasp de (geschilde) komkommer en roer er het zout doorheen
1 uur afgedekt in de koelkast en daarna laten uitlekken.
Meng dan de rest van de ingrediënten er doorheen.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

De bereiding van dit bijgerecht is eigenlijk 1u+20 min.
Soms heb ik geen komkommer in huis, maar wel Sandwichspread komkommer en dat is een goed alternatief. Maar dat moet je ff zelf uitproberen. Je kan er ook een atjar van sla + komkommer bij doen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo Ingrid,
De lombok kan je gerust weglaten,hoor. Mocht je het wél willen gebruiken,dan moet je de pitjes verwijderen,Maar de lombok is niet echt nodig;het kleurt de salade ...
:p:D
ingrid

ingrid zegt:
Brbera die lombok dat is toch peper.Kan je die er dan uitlaten of is dan de pff weg?