KookJij

Recept voor Quiche met ricotta en spinazie

Een heerlijk quiche met ricotta en spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C


Bekleed een bakvorm met het bakpapier en de bladerdeegbodem. Leg er een vel bakpapier op en vul met gedroogde bonen.


Bak de bodem 10 minuten op 200° C. Verwijder bonen en bakpapier en laat nog 2 minuten bakken.
Blancheer de spinazie drie minuten in gezouten water. Spoel de groente onder koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.


Druk de groente goed uit en hak ze vervolgens grof. Vermeng de spinazie met de ricotta. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Hak de pijnboompitten fijn. Klop de eierdooiers los met de room en een snuifje peper en zout.


Bestrijk de voorgebakken deegbodem met mosterd. Strooi er de pijnboompitten over. Schep de kaas-spinazie-crème in de taart en lepel er de eierdooiers over.


Zet de quiche 40 minuten in de oven op 180°C. Deze quiche is zowel warm als koud lekker. Vooraf bakken kan, laat hem dan wel afkoelen op een rooster (dan blijft het deeg lekker knapperig).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst