KookJij

Pruimenvlaai

Een heerlijk pruimenvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: banketbakker henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimenvlaai te bereiden

Los de gist op in lauw water en 15 gram suiker.
Laat het 15 min staan borrelen.
Smelt de boter en laat afkoelen.
De bloem in de beslagkom met het zout, ei en de gesmolten boter.
Voeg gistwater er aan toe en meng het tot een deeg.
Kneed het deeg 10 minuten.
Laat het deeg 45 min rijzen en verdubbelen.
Rol het deeg uit tot 28 cm Ø.
Leg het deeg in de vorm van 26 cm, 1 cm hoge rand overhouden.
Rol de marsepein uit tot 26 cm Ø.
Leg deze op het deeg.
De pruimen in vieren en verwijder de pit, leg deze met buitenzijde naar onderen op de marsepein.
Verwarm de oven op 175 ° C.
Laat het geheel nog een 30 minuten op de werkbank staan.
Bak de taart gedurende 30 minuten gaar.
Meng de suiker met kaneel en strooi deze nog heet over de taart.
Laat afkoelen.

Serveer met slagroom en gebruneerde amandelschaafsel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst