KookJij

Provencaalse rijst met courgette

Koude rijst (vooraf gekookt) met kleine blokjes courgette, ui, lente-uitjes, knoflook en verse kruiden .
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Provencaalse rijst met courgette te bereiden

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. (liefst dag of paar uur tevoren zodat de rijst koud is).
  2. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de courgetteblokjes hieraan toe en bak die mee tot lichtbruin. Doe de Provencaalse kruiden bij de courgetteblokjes en bak die ook even mee. Doe de rijst erbij. Zet de warmtebron hoog en bak de rijst goed heet onder voortdurend omscheppen. Voeg de sukjes lente-ui toe. Maak op smaak met peper, zout en worcestersaus.
  3. Garneer met gehakte peterelie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker bijgerecht bij de barbecue of bij een mediterraan kip- of visgerecht

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst