KookJij

Provençaalse paprikasaus

Een heerlijk provençaalse paprikasaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Provençaalse paprikasaus te bereiden

Snijd de paprika's, uien en knoflook in reepjes.
Verhit een klontje boter en een beetje olijfolie en laat de groentjes enkele minuutjes stoven op middelhoog vuur.
Voeg dan de tomatenpuree en de vleesbouillon erbij en roer alles goed om. Laat het geheel 3 kwartier pruttelen en mix het dan met een staafmixer of keukenrobot.
Doe het terug over in de sauspan, voeg eventueel een weinig room, koffiemelk of gewone melk bij en breng even terug aan de kook.
Smaak de saus eventueel bij met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Dit soort sauzen maak ik vaak voor bij de spaghetti. Ik vind het wel jammer om te pureren met de staafmixer, omdat je paprika dan niet meer te zien is. Ook gebruik ik 3 verschillende kleuren paprika, dat is mooi voor de kleur. De tijm mag je mee laten trekken, de smaakstoffen komen dan beter vrij. En over de herkomst...Wat was de naam van de saus ook alweer? oh ja, provencaals.(Volgens mij door Ronny fout gespeld.)Mij lijkt het meer een zigeunersaus.
HDeYts

HDeYts zegt:
wanneer doe je de tijm erbij/
Ik heb een flinke bos basilcum gebruikt en een spaanse peper.
Ook lekker. Balletjes gehakt van kalfsvlees met parmesaanse kaas en baharatkruidenlaten nagaren in de affe saus.
Probeer maar eens:)
Hartelijks,
DeYts

ps als k ergens room aan toegevoegd heb breng ik er nooit meer de kook over heen om schiften te voorkomen.
Ronny

Ronny zegt:
Je kan best saus die je over hebt in plastiek bakjes doen en in de diepvries bewaren. Laat de saus wel altijd afkoelen als je in gaat vriezen! Anders kan de soep bederven. ;)
C.v.Schaik

C.v.Schaik zegt:
Hoe lang is de saus houdbaar ? Vaak maak je meer aan dan je de eerste keer nodig hebt.


M.vr.gr.
Cees
Anne

Anne zegt:
Ik vond het een heerlijk recept, we hebben het met kerst gegeten over een runderrolade.