Recept
« Terug naar recepten
					
						Prei-aardappelsoep
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Prei-aardappelsoep
Een heerlijk prei-aardappelsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Annemien  
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									pittige gerechten
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Prei-aardappelsoep te bereiden
 Smelt de boter in een grote pan,en voeg de ui,prei,bleekselderij en knoflook toe. Leg een deksel op de pan, en bak alles, onder af en toe roeren 15 minuten op laag vur tot de groenten zacht maar nog niet bruin zijn.
Voeg de aardappelen en bouillon toe, en breng deze aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 20 minuten sudderen. Laat hem iets afkoelen voor je hem pureert in een blender of keukenmachine.
Schenk de soep terug in de schoongemaakte pan.
Breng de soep geleidelijk aan de kook en roer de room erdoor. Breng hem op smaak met zout en witte peper, en verwarm de soep opnieuw zonder hem te laten koken.
									Voeg de aardappelen en bouillon toe, en breng deze aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 20 minuten sudderen. Laat hem iets afkoelen voor je hem pureert in een blender of keukenmachine.
Schenk de soep terug in de schoongemaakte pan.
Breng de soep geleidelijk aan de kook en roer de room erdoor. Breng hem op smaak met zout en witte peper, en verwarm de soep opnieuw zonder hem te laten koken.
 
                    





 
					
gaston zegt: