KookJij

Recept voor Popcorn met Chaumes en amandelen

Een heerlijk popcorn met chaumes en amandelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: ilovecheese
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Doe de olie en de maïs in een grote sauteuse. Leg er een deksel op en verhit op vrij hoog vuur. Schud af en toe op tot je geen korrels meer hoort poffen. Leg ze uitgespreid op de met bakpapier beklede ovenplaat en verwijder de ongepofte korrels.
  3. Laat de boter in een steelpan smelten en voeg de komijn toe, de chili, zout, ½ koffielepel geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap en de geschaafde amandelen. Roer 2 min op zacht vuur en giet dan op de popcorn. Meng alles zorgvuldig met je handen.
  4. Zet 10 min in de oven en laat dan afkoelen.
  5. Snij de blok Chaumes in kleine blokjes en meng ze met de popcorn.
  6. Dien op als aperitiefhapje in kommetjes of papieren hoorntjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Wel een heel speciaal hapje, wij zijn liefhebbers van kaas ;-) weer eentje om te proberen. Met foto zie je het resultaat " super "