KookJij

pnom penh

Een heerlijk pnom penh recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe pnom penh te bereiden

Citroengras wassen, harde delen verwijderen.
Dikke delen in zeer dunne plakjes snijden.
Ongeveer 4 uur weken in lauw water.
Knoflook snipperen en sjalotjes. Citroengras zeven en erbij doen.
Vlees in reepjes snijden en door mengsel.
Paprika schoonmaken en in smalle reepjes snijden.
Bereidingswijze
Wok heet, olie erin en weer heet. Paprikareepjes 2 minuten roerbakken, dan naar de rand scheppen. Vlees in kleine porties roerbakken in het midden van de wok. Afblussen met de vissaus, koenjit, suiker en peper toevoegen. Alles omscheppen en goed door laten warmen.
Serveertips
Gekookte rijst natuurlijk. En er kan prima een zoetzure groenteschotel bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst