KookJij

Plosse moppen

Een heerlijk plosse moppen recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 32 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Canada
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Plosse moppen te bereiden

Doe alle ingrediënten tegelijk in de keukenmachine en pulse voor een minuut, of totdat het mengsel langs de kant van de kom omhoog gaat staan. Schud dit mengsel in het bakblik en hark met een vork deze kruimels gelijk, zodat ze overal even dik liggen. Met de onderkant van een glas, druk de kruimels flink aan, totdat het een mooi gelijkmatig geheel vormt. Ik gebruik altijd een tweede bakblik van dezelfde maat en druk daarmee de kruimels aan. Bak voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Meteen als het uit de oven komt met een mes of pizza cutter de lengte van 13" in drieën verdelen ±3" ieder en de breedte in 8 strips van ±1" breed, zodat je 32 koekjes hebt. Laat afkoelen en dan geniet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk om te lezen. Zeker als er een herinnering "aan kleeft" Heel mooi!
Albert Willems

Albert Willems zegt:
De naam van het dorp, waar ik geboren ben was Oploo in Noord Brabant, waar m`n vader een bakkerij had. Uit dank en herinnering aan m`n vader noemde ik deze koekjes dus Plosse moppen, want dat zouden ze genoemd worden in het dialect daar. Ik had het ook een Engelse naam kunnen geven, maar de inspiratie werd veroorzaakt door de mijmeringen over die lang vervlogen dagen.Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Geen enkele moeite, hoor Albert, graag gedaan.
Maar nu ben ik toch wel heel nieuwsgierig waar de naam "Plosse" vandaan komt
;-)
Albert Willems

Albert Willems zegt:
Thanks Anna voor het corrigeren van m`n fouten. Dit was de eerste keer, dat ik een recept instuurde. Ik was zo blij, dat het me eindelijk lukte, dat ik vergat het te herlezen, want doorgaans hoef ik dat niet, omdat ik automatisch spell check heb voor Engels.
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Tis je vergeven haha, lijkt me lekker!
Albert Willems

Albert Willems zegt:
Twee correcties hier. Het zijn 'Posse koppen niet olosse.En de lengte van de koekjes is 3", niet 4, dus wordt de lengte in vieren gedeeld. Sorry voor de fouten.