KookJij

Pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten

Een heerlijk pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pladijs met een knapperig korstje en zeevruchten te bereiden


De peterselie en look fijnsnijden en met het broodkruim en de olijfolie mengen.
De mosseltjes en de kokkels grondig wassen, gaar stoven met het sjalotje en uit de schelp halen. De visfumet bij het mosselvocht gieten en zacht laten inkoken, vervolgens de room toevoegen en eventueel indikken met een beetje maïzena. De kokkels en de mosseltjes bij de saus voegen.
De pladijsfilets spoelen, droogdeppen en kruiden met peper en zout. Kort in hete olijfolie aan beide zijden dichtschroeien, aan 1 zijde met het broodkruimmengsel instrijken en ongeveer 8 minuten in de oven op 180°C verder garen.
De saus met garnituur over de borden verdelen en de pladijsfilets erop schikken. Serveren met aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst