KookJij

Pizzahapjes

Een heerlijk pizzahapjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 24 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pizzahapjes te bereiden

Voorbereiden
Beleg A: 1 bol mozzarella in piepkleine blokjes snijden en mengen met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat. Basilicum in reepjes snijden, helft door mozzarellamengsel scheppen. B: Uien pellen en in ringen snijden. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. Sardines halveren, graten verwijderen. Olijven in plakjes snijden. Blaadjes van takjes oregano plukken. C: Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in repen snijden. Andere bol mozzarella in dunne plakken snijden. Croissantdeeg op aanrecht uitrollen en in 24 vierkantjes snijden. Deeg bestrijken met tomatensaus. Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart houden.

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Per keer 8-12 pizzaatjes op bakplaat leggen en in ca. 12 minuten krokant bakken. Pizzaatjes beleggen met achtergehouden garnering.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst