Recept
« Terug naar recepten
					
						Pizzahapjes
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pizzahapjes
Een heerlijk pizzahapjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									24 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									ah
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pizzahapjes te bereiden
Voorbereiden
Beleg A: 1 bol mozzarella in piepkleine blokjes snijden en mengen met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat. Basilicum in reepjes snijden, helft door mozzarellamengsel scheppen. B: Uien pellen en in ringen snijden. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. Sardines halveren, graten verwijderen. Olijven in plakjes snijden. Blaadjes van takjes oregano plukken. C: Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in repen snijden. Andere bol mozzarella in dunne plakken snijden. Croissantdeeg op aanrecht uitrollen en in 24 vierkantjes snijden. Deeg bestrijken met tomatensaus. Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart houden.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Per keer 8-12 pizzaatjes op bakplaat leggen en in ca. 12 minuten krokant bakken. Pizzaatjes beleggen met achtergehouden garnering.
									Beleg A: 1 bol mozzarella in piepkleine blokjes snijden en mengen met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat. Basilicum in reepjes snijden, helft door mozzarellamengsel scheppen. B: Uien pellen en in ringen snijden. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. Sardines halveren, graten verwijderen. Olijven in plakjes snijden. Blaadjes van takjes oregano plukken. C: Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in repen snijden. Andere bol mozzarella in dunne plakken snijden. Croissantdeeg op aanrecht uitrollen en in 24 vierkantjes snijden. Deeg bestrijken met tomatensaus. Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart houden.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Per keer 8-12 pizzaatjes op bakplaat leggen en in ca. 12 minuten krokant bakken. Pizzaatjes beleggen met achtergehouden garnering.
 
                    





 
					