KookJij

Pittige viskoekjes

Een heerlijk pittige viskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 16 stuks personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige viskoekjes te bereiden

Scheid het ei.
Maak de sperziebonen schoon en snijd in kleine plakjes.
Snijd de vis in blokjes.
Pureer de vis met vissaus en het eiwit met de staafmixer of een keukenmachine.

Breng het mengsel op smaak met sambal en zout.
Meng er de bonen en de limoenschil door.

Verdeel het mengsel met vochtige handen in 16 stukken van gelijke grootte.
Vorm er balletjes van en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik.
Verhit de olie in een pan of wok op 170 graden.
De olie is heet genoeg als een stukje brood er in 1 min. goudbruin in wordt.

Frituur de viskoekjes in porties in ca. 3 min. tot ze goudbruin zijn.
Keer ze regelmatig om.
Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Houd ze warm, tot alle viskoekjes gefrituurd zijn.
Serveer de viskoekjes heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

linda

linda zegt:
dit kan niet slecht zijn zeker te proberen;)