KookJij

Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

Een heerlijke verwarmende soep die de hoognodige vitamines bevat door de vele verse groenten die erin zitten. Maak een grote pan in een keer want de volgende dag is het minstens net zo lekker en het bespaart een hele hoop werk. Je kunt eventueel ook een portie invriezen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Spaanse tomaten paprikasoep te bereiden

  1. Snij de uien, prei, knolselderij en wortels klein, hak de knoflook en de Spaanse peper (met of zonder pitjes al naar gelang de gewenste pittigheid), overgiet de tomaten (en eventueel ook de paprika's) met kokend water en verwijder de schillen, Snij beiden fijn, en verwijder de pitjes.
  2. Verwarm wat olijfolie in een soeppan en stoof hierin de groenten beetgaar.
  3. Voeg de knoflook en de Spaanse peper toe.
  4. Doe de tomaten en de paprika erbij en laat dit eventjes mee sudderen.
  5. Giet de hete bouillon erbij en voeg de tomatenpuree toe.
  6. Laat alles gaar koken en pureer de soep met een staafmixer.
  7. Maak op smaak met peper en zout.
  8. Dien de soep op met een takje rozemarijn en een flinke klodder crème fraîche.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Op de manier zoals ik het hier beschreven heb is hoe ik deze soep in eerste instantie heb gemaakt.
Na verloop van tijd kreeg ik reacties van mensen die de paprika's (en soms ook de andere groenten) eerst geroosterd hadden, ik heb het zelf ook een keer uitgeprobeerd en het is inderdaad de moeite waard. Dus als je genoeg tijd hebt kun je ervoor kiezen om eerst de paprika's (en eventueel andere groenten) te roosteren. Misschien iets meer werk maar natuurlijk ook nog meer smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst