KookJij

Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas, zonder room.

Een heerlijke hartige taart gevuld met kipfilet en groenten zonder kaas of room.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie: 431 kCal energie
26 Gram eiwit
23 Gram vet
26 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas, zonder room. te bereiden

  1. Bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Maak de taugé schoon en snij deze wat kleiner. Laat de nasi-groenten in heet water wellen. Klop de eieren los met wat peper en zout.
  2. Oven voorverwarmen op 225 graden boven- en onder-warmte.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes kipfilet gaar en lichtbruin. Bak de gesnipperde uien en knoflook even mee. Doe de champignons erbij en bak deze ook even mee, samen met de nasigroenten.
  4. Van het vuur af de taugé en de fijngesneden selderij erdoor roeren.
  5. Maak de kip/groentenmassa op smaak met ketjap en sambal.
  6. Bakvorm eerst bekleden met bakpapier of de vorm invetten en dan het bladerdeeg erop. Prik hier en daar wat gaatjes in het deeg. Bestrooi het bladerdeeg met de gemalen kokos. Verdeel de groenten hierover en giet de  losgeklopte eieren erover.
  7. In het midden van de oven plm 20-30 minuten bakken tot de taart een mooie bruine kleur heeft.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas of room.
Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé.
Ik heb deze hartige taart de eerste keer als onderdeel van een buffet, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst