Recept
« Terug naar recepten
					
						Pittige groene asperges met krieltjes , ketjap en kipfilet
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pittige groene asperges met krieltjes , ketjap en kipfilet
Snel klaar en boordevol smaak.  
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pittige groene asperges met krieltjes , ketjap en kipfilet te bereiden
- Snij van de asperges een stukje van de onderkant af. Verdeel alles in 3 stukken.
 - Kook de asperges 3-4 minuten. Giet af en spoel koud.
 - Verhit een scheutje olie in de wok en bak de kipfilet blokjes in enkele minuten rondom bruin. Voeg gember, rode peper en knoflook toe en bak alles even mee. Haal dit alles uit de pan, dek af met aluminiumfolie en zet opzij.
 - Verhit nog een scheutje olie in de wok en bak op hoog vuur de krieltjes in een aantal minuten bruin. ( Je kunt kiezen voor voorgekookte krieltjes. Ik had verse, die ik beetgaar heb voorgekookt en koud gespoeld.
 - Zet het vuur lager en voeg de asperges en het sesamzaad toe. Wok deze enkele minuten mee.
 - Als de krieltjes voor jou de juiste bite hebben , voeg je de kipfilet toe en een klein scheutje water. laat 2 minuutjes pruttelen en serveer.
 
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
En heerlijk vakantie gerecht. Snel, gezond en alles uit slechts één pan.
									
                    