KookJij

Pittig varkensvlees met sperziebonen

Een heerlijk pittig varkensvlees met sperziebonen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ma - M. Kruining 241112
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittig varkensvlees met sperziebonen te bereiden

De ui pellen en snipperen.
De paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
Hamlappen in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
In hapjespan olie verhitten.
Hierin de ui circa 2 minuten fruiten.
Het vlees circa 5 minuten bakken.
Intussen de sperziebonen schoonmaken en in vieren snijden.
Knoflook boven het vlees uitpersen.
Toevoegen aan vlees: sambal, ketjap, 1 dl water en bouillonpoeder.
De sperziebonen en paprika erdoor scheppen.
Met de deksel op de pan in circa 10 minuten gaar laten worden.
Intussen in een zeef de taugé afspoelen en uit laten lekken.
De taugé op het laatst door het vleesmengsel scheppen.
Op smaak maken met sambal en ketjap.
Lekker met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst