KookJij

Pittig gestoofde kip uit Brazilie: Pollo Piccante

Een heerlijk pittig gestoofde kip uit brazilie: pollo piccante recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Brazilie
Keuken: Amerikaanse
Bron: Braziliaans eetcafe Carioca, in betere tijden...
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittig gestoofde kip uit Brazilie: Pollo Piccante te bereiden

Marineeer de kipfilet minimaal 30 minuten (liever langer) met de bloem, cajunkruiden en 4 el olijfolie.

Breng de kippenbouillon tegen de kook aan en blancheer hier de kipblokjes een half minuutje in, haal ze eruit maar bewaar de bouillon voor zometeen.

Verwarm de rest vam de olijfolie in de stoofpan en bak de kipblokken rondom goudbruin aan. Voeg de sjalotjes, knoflook, peper, djinten en tomatenpuree toe en stoof die eventjes mee aan. Blus het af met de bouillon en tomatenblokjes met sap en breng tegen de kook. Laat op heel laag vuur 2 uur stoven, de kip is dan zo zacht dat je bijna niet meer hoeft te kauwen :)
Bind evt de saus ietsje bij als het nodig is, strooi er wat peterselie over en dan lekker aan tafel. Eet smakelijk!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tonnie

Tonnie zegt:
Dit lijkt mij lekker
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Erwin, fijn om te lezen de eerste goede tip is al gelukt op je Pittige kip-uienhachee uit Indonesie ;)De aanhouder wint hé :);):p
edelarosa

edelarosa zegt:
Hoi Derbyke, ik ben er volop mee aan de slag aan het gaan dankzij goede tips, en het zal me potverdorie gaan lukken ;):D
derbyke

derbyke zegt:
Erwin, oh fijn, kunnen we een foto verwachten zou toch fijn zijn ;-)
edelarosa

edelarosa zegt:
Alvast smakelijk gewenst Flavia, vandaag stond ie hier weer op tafel en het blijft lekker :)
flavia

flavia zegt:
Lijkt me erg lekker. Ik zal het gauw proberen. :);):)
gea

gea zegt:
OK! Weet ik dat ook maar weer!!!;)
Anna

Anna zegt:
Haha;):p Had al zo'n vaag vermoeden, maar dank voor de uitleg;):D
delarosa

delarosa zegt:
Als je de kip op deze manier (in het kruiden'jasje') blancheert blijft ze supersappig tijdens het stoven. Als je het probeert weet je meteen wat ik bedoel, nieuwsgierig Aagje ;)
Anna

Anna zegt:
Ik ben even nieuwsgierig;)
Waarom blancheer je de kip eerst alvorens ze te bakken?
Groetjes,
Anna.
edelarosa

edelarosa zegt:
Dat weet ik vrijwel zeker Anna :)
Anna

Anna zegt:
Lekker! Daar past mijn zoetzure pompoen uitstekend bij, denk ik zo;):D