KookJij

Pikante poulet

Een heerlijk pikante poulet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante poulet te bereiden

Bak de poulet bruin in wat boter.
Bak de champignons in een aparte pan.
Haal ze daarna uit de pan en zet ze even apart.
Bewaar het vocht.
Kook de zilveruitjes 3 keer met steeds schoon water.
Zilveruitjes, rozijnen, tomatenketchup, laurierblaadjes, bruine suiker, paprikapoeder, ketjap en het vocht van de champignons toevoegen aan het vlees totdat het vlees bijna onder staat (anders eventueel nog wat bouillon toevoegen).
1 uur gaar laten stoven.
Champignons toevoegen.
Laurierblad verwijderen en saus binden met wat maizena.
Serveren met stokbrood en perzik.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Ingrid,
Wat één leuke reactie, veel succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert
Ingrid

Ingrid zegt:
Vandaag dit recept gemaakt met runderpoulet. Het was heerlijk.