Zowel warm als koud te eten bij vleesgerechten en heel lekker bij kip. Maar ook smakelijk bij vis.
De zaadjes van de pepers hoeven niet verwijderd te worden, behalve als je het gerecht wat milder wenst.
De opgegeven hoeveelheid eten wij met z'n 2en in één keer op, maar er kunnen wel 3 a 4 mensen van eten.
Daar dit gerecht, in tegenstelling tot de Curaçaose pika, niet in azijn is, kun je dit ook niet zo lang bewaren. Een paar dagen in de koelkast lukt wel. Dat denk ik tenminste, want bij ons is het direct op.
Recept
« Terug naar recepten
PIKA SRANANG (pikante uien uit Suriname)
PT40M
PIKA SRANANG (pikante uien uit Suriname)
Een heerlijk pika sranang (pikante uien uit suriname) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Neshiem (Curaçao)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe PIKA SRANANG (pikante uien uit Suriname) te bereiden
De uien pellen en in ringen snijden. De pepers wassen en de uiteinden verwijderen. De rest in ringetjes snijden.
De olie in wok/koekenpan verhitten en hierin de uien + knoflook + pepertjes eventjes fruiten.
Daarna het vuur heel laag draaien en de pan onbedekt ongeveer 30 minuten laten sudderen. Wel geregeld roeren.
Dan wat zout en de suiker toevoegen. Roeren en van het vuur halen.
De olie in wok/koekenpan verhitten en hierin de uien + knoflook + pepertjes eventjes fruiten.
Daarna het vuur heel laag draaien en de pan onbedekt ongeveer 30 minuten laten sudderen. Wel geregeld roeren.
Dan wat zout en de suiker toevoegen. Roeren en van het vuur halen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
het een goede combi, hoor! Bedankt voor jullie goede
wensen, dat geeft de burger moed. :):D
flavia zegt:
Anna zegt:
bametz-saffrie zegt:
Watertandend heb ik het gemaakt, nu nog ff de rijst en de sambal goreng boontjes en het Antilliaanse gehakt van Erwin...! Mijn dag is SUPER,:D:D
flavia zegt:
bametz-saffrie zegt:
flavia zegt:
bametz-saffrie zegt:
Maar Flavia, jouw recept is lekkerder,hoor! Wat ik doe is een "zij-straatje":D
flavia zegt:
gea zegt:
flavia zegt:
Axel zegt: