KookJij

Perentatin

Een heerlijk perentatin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Libelle bistro
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perentatin te bereiden

Schil de peren, snij ze in kwartjes.
Laat in een bakvorm de suiker oplossin in het water en lichtjes karameliseren.
Schik de peerkwartjes in de vorm. Beleg ze met de helft van de botervlokjes. Laat ze 15 tot 20 minuten stoven, of tot ze zacht zijn zonder uiteen te vallen.
Laat volledig afkoelen.
Leg het deeg op de peren, druk het goed aan tegen de binnenkant van de vorm. Leg de rest van de botervlokjes op het deeg.
Bak de taart 15 minuten in het midden van de oven op 200°C.
Laat ze volledig afkoelen in de vorm, eerst op kamertemperatuur en daarna nog een paar uur in de koelkast.
Zet de vorm héél even terug op het vuur (zodat de karamel weer zacht wordt) en ontvorm de tatin meteen op een serveerschaal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ik was zelf aan het twijfelen of ik de Nederlandse of de franse naam te zetten... Geen probleem om te veranderen!
enilorac

enilorac zegt:
Hoi Lize,
Dank je, je doet er niet alleen mij een plezier mee . . .
Groetjes, Caroline
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ok, ik zal de Franse naam aanpassen in de Nederlandse naam
enilorac

enilorac zegt:
Hoi Lize,
Leuke recepten, maar zou je de nederlandse naam erbij willen vermelden? Voor degenen voor wie de franse taal geen vanzelfsprekendheid is?
Groeten, Caroline