Recept
« Terug naar recepten
Pasulj (Servische bonensoep)
PT150M
Pasulj (Servische bonensoep)
Een heerlijk pasulj (servische bonensoep) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anja Jovanovic
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Anja Jovanovic
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasulj (Servische bonensoep) te bereiden
Wel een nacht van tevoren de witte bonen,
spoel ze af en vul de pan weer met water.
Voeg de bonen en het vlees en de kruiden toe naar behoefte.
Kook dit 1,5 uur op een zacht vuurtje .
Voeg dan de groeten toe, - snijd de bol knoflook dwars door en doe beide helften met vel en al er in, als de soep klaar is haal je deze er uit - en laat het nog een uurtje koken. Als alles gaar is laat je zo nodig de soep een beetje inkoken en maak je in een steelpan een beetje olie warm en doet er een halve lepel paprikapoeder in laat het ff koken en voeg wat bloem toe lepeltje ofzo om de soep te binden.Dit doe je direct bij de soep en zet de soep op hoog vuur om de soep goed te binden. Na 5 min. is het wel klaar.
Eet de soep met brood om te dippen.
Eet smakelijk ! Prijatno.
spoel ze af en vul de pan weer met water.
Voeg de bonen en het vlees en de kruiden toe naar behoefte.
Kook dit 1,5 uur op een zacht vuurtje .
Voeg dan de groeten toe, - snijd de bol knoflook dwars door en doe beide helften met vel en al er in, als de soep klaar is haal je deze er uit - en laat het nog een uurtje koken. Als alles gaar is laat je zo nodig de soep een beetje inkoken en maak je in een steelpan een beetje olie warm en doet er een halve lepel paprikapoeder in laat het ff koken en voeg wat bloem toe lepeltje ofzo om de soep te binden.Dit doe je direct bij de soep en zet de soep op hoog vuur om de soep goed te binden. Na 5 min. is het wel klaar.
Eet de soep met brood om te dippen.
Eet smakelijk ! Prijatno.
Mijn kookverhaal (Anja Jovanovic)
Geleerd bij mijn schoonmoeder in Servië!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Peter zegt:
Is there q part of this recepy missing? The first sentence appears something is missing there.
RiaAnnotee zegt:
Anna zegt:
Al je nu over het vraagtekentje gaat, achter vegeta, kun je lezen wat het precies voor ingredient is.
Groetjes,
Anna.
KookJij.;)
ineke zegt:
Lijkt me een super recept ga die vanmiddag maken, heb alleen niet de bonen geweekt. Dan moeten ze maar wat langer koken.
Chris Brown zegt:
It is quite tasty.
You will perhaps not think of me but I like cooking.
And this recipe is very tasty.
Gr. Chris =D
Erik Porsul zegt:
Natuurlijk. Heb mijn recept van mijn moeder, die het weer van een Servische oude vrouw heeft, die ze in Oostenrijk heeft leren kennen. Alleen de ingredienten vermeld, de hoeveelheden mag je zelf uivogelen! Zo is het in Griekenland ook, voor de meeste gerechten! (Voor sommige dingen moeten hoeveelheden plm. vermeld worden, zoals pittes en brood bv.)
Kijk eens bij mijn recepten, daar vind je vast wel iets lekkers, en niet alleen Grieks!
Grtjs en eet smakkelijk,
Asterix* ;):p:D
Petra Wiggers zegt: