KookJij

Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

Alweer een nieuw recept met asperges en weer eentje van Jeroen Meus. Wel een beetje veranderd (sorry Jeroen) want ik had nogal dikke asperges en die vind ik lekker om schuin te snijden en in roomboter te bakken zoals ik altijd bij mijn Salade-met-gewokte-asperges-en-gerookte-zalm doe.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Mediterrane
Bron: Dagelijkse kost; aangepast en in eigen keuken gemaakt
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi te bereiden

  1. Dressing: Doe het ei in een mengbeker. Voeg de mosterd toe en een geperst teentje knoflook. Pers het sap van een halve citroen erin en voeg een klein scheutje water toe. Zet de staafmixer in de beker en beweeg de mixer op en neer. Schenk er de olie in een straaltje bij tot je een flinke hoeveelheid mayonaise overhoudt. Schenk de yoghurt bij de mayonaise en mix opnieuw. Voeg de tomatenketchup toe, een scheutje Worcestersaus en enkele druppels tabasco. Rasp de Parmezaanse kaas en doe hem in de beker. Mix alles en proef of de saus voldoende pit heeft. Voeg indien nodig wat zout toe. Zet de dressing tot het gebruik in de koelkast.
  2. Salade: Kook de penne beetgaar en giet ze af. Stort de buisjes in een vergiet en koel onder een straal koud water, laat ze goed uitlekken en doe de pasta in een ruime mengschaal. Schil de asperges, snij ze diagonaal in plakjes van ½ cm en bak ze in een klont boter. Strooi er peper en zout overheen. Giet de dressing over de koude pasta en schep de dressing goed door de pasta. Maak de lente uitjes schoon en snij de uitjes in fijne ringetjes. Spoel de kerstomaatjes en snij ze middendoor. Snij de uitgelekte zongedroogde tomaten in fijne reepjes. Doe de gebakken asperges, lente uitjes, kerstomaatjes en zongedroogde tomaatjes op de pasta, voeg peper en zout toe en schep alles goed door elkaar. Voeg de rucola toe en meng de salade voorzichtig door elkaar, en doe ze in een grote serveerschaal. Snij de stevige Cypriotische halloumi in plakken van ongeveer 1 cm breed. Grill de plakken in een grillpan of op een barbecue. Draai de plakken halloumi al om na één minuut. Schik de stukken gegrilde kaas bovenop de pastasalade en serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst