KookJij

Pasta met Scampi

Eén van de vele recepten van pasta met garnalen. Ik denk dat elke kok minstens één eigen versie heeft.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met Scampi te bereiden

  1. Kook de pasta 3 minuten, giet af en reserveer 150 cc kookwater.
  2. Verhit de olijfolie met de roomboter en bak dan daarin de scampi gedurende 2 minuten en haal die er dan meteen weer uit en zet apart.
  3. In de overgebleven olie de uien aanfruiten, dan na een paar minuten de knoflook er bij en de sambal. Goed omroeren.
  4. Na een minuut de wijn er bij, de peper en het zout en de gehalveerde tomaatjes. Omroeren en blijven bakken tot de tomaatjes gaan slinken.
  5. Stort de uitgelekte pasta bij de tomaten-preu, roer de garnalen er door en roer het geheel goed door elkaar. Mocht het mengsel te droog uitvallen, gebruik dan wat van het gereserveerde kookwater. (Heb ik nog nooit nodig gehad)
  6. Verdeel over de borden en bestrooi met kaas, peterselie en koriander.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een lekkere witte wijn of een rosé

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst