Recept
« Terug naar recepten
					
						Paprika-broodsalade
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Paprika-broodsalade
Een heerlijk paprika-broodsalade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									260 kCal energie
4 Gram eiwit
16 Gram vet
22 Gram koolhydraten
								4 Gram eiwit
16 Gram vet
22 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Onbekend
								
																																
									Bron:
									Allerhande 06 2012
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Paprika-broodsalade te bereiden
 Verwarm de oven voor op 200 °C. 
Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster ze circa 25 minuten in de oven.
Het vel mag zwart worden.
Leg ze in een plastic zak, sluit af en laat afkoelen.
Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Laat de oven aan staan.
Klop in een kom 4 eetlepels olie, de azijn, honing en het zout tot een dressing.
Doe de paprika, tomaat, ui en kappertjes erbij en schep om.
Laat tot gebruik afgedekt staan.
Scheur het brood in stukken en doe in de ovenschaal.
Meng 2 eetlepels olie met de knoflook en zout naar smaak.
Besprenkel het brood hiermee en bak circa 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Laat uit de oven 5 minuten afkoelen.
Meng het basilicum door de salade.
Serveer direct.
									Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster ze circa 25 minuten in de oven.
Het vel mag zwart worden.
Leg ze in een plastic zak, sluit af en laat afkoelen.
Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Laat de oven aan staan.
Klop in een kom 4 eetlepels olie, de azijn, honing en het zout tot een dressing.
Doe de paprika, tomaat, ui en kappertjes erbij en schep om.
Laat tot gebruik afgedekt staan.
Scheur het brood in stukken en doe in de ovenschaal.
Meng 2 eetlepels olie met de knoflook en zout naar smaak.
Besprenkel het brood hiermee en bak circa 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Laat uit de oven 5 minuten afkoelen.
Meng het basilicum door de salade.
Serveer direct.
                    