KookJij

Paksoi stamppot

Een heerlijk paksoi stamppot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paksoi stamppot te bereiden

Schil de aardappels en kook ze gaar. In de tussen tijd snijd je de paksoi in repen. Was het zonodig en slinger het droog. Snijd de tahoe in dobbelstenen en kook ze in een klont boter. Snipper de ui en bak mee. Snijd de champignons in plakjes en bak ze ook mee. Snijd ook de paprika en bak ook mee evenals de tomaat. Snijd de kaas in dobbelsteentjes. Pureer de gekookte aardappels met een klont boter en de melk. Pak nu een hoge ronde ovenschaal. Doe hier in om en om: een laag paksoi, dan een laag gebakken groenten, dan een laag kaas, dan een laag aardappelpuree en daarover weer kaas. En dan dat nog een keer. Eindig met een laag aardappelpuree en kaas. Zet het in een voorverwarmde oven op 180°C tot er een goudbruin korstje ontstaat ± 20 min. of in de combi magnetron op 180°C en 800 watt gedurende 12 min., voeg nog naar smaak zout en peper bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Dank je wel!! Ik zal toch meer paksoi toevoegen, maar ja...dat is mijn invulling; even goed vind ik voor mezelf 300 gr. kaas ook nog erg veel.
Gelukkig kan ik gewoon alles aanpassen; bedankt toch voor je recept!
annekoken

annekoken zegt:
Nee, mijn vader zei het verkeerd, het moet 300 gr zijn;)
Ik zal het veranderen en mijn moeder die dit altijd klaar maakt laat de paksoy altijd nog een beetje knapperig dus dan slinkt het niet erg en wij snijden het altijd helemaal op, tot het witte aan toe!;)
Hopelijk is het nu duidelijker.:D
gea

gea zegt:
Hoi Anne,
Dit klinkt en leest erg lekker!!
Persoonlijk zou ik er veel meer paksoy in doen, daar deze groente erg slinkt: één struik op 1 kg. aardappelen vind ik te weinig.
Klopt het echt dat je 500 gram kaas gebruikt???
Ik hoor graag van je!
Groetjes,
Gea