KookJij

Paksoi - bosui stamppot met Oosterse varkensfilet reepjes

De reepjes gaan 2 uurtjes in een heerlijke marinade. Aardappelen gaar koken. Melk, boter, bosui, knoflook , gember verwarmen totdat de boter gesmolten is. Melk met boter door de uitgelekte en drooggestoomde aardappelen stampen. paksoi eronder en.... serveren met de overheerlijke , gebakken reepjes vlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paksoi - bosui stamppot met Oosterse varkensfilet reepjes te bereiden

  1. VOOR HET VLEES
  2. Start met alles voor de marinade door elkaar te roeren. Voeg de reepjes vlees toe. Roer alles goed om en zet minimaal 2 uurtjes afgedekt koel opzij.
  3. VOOR DE PUREE.
  4. Kook de aardappelen gaar, giet ze af . BAK ONDERTUSSEN DE REEPJES VLEES IN  EEN SCHEUTJE OLIE IN 10 MINUTEN BRUIN EN GAAR.
  5. Verwarm de melk, totdat de boter gesmolten is. Verwijder dan de stukjes bosui, gember en knoflook. Deze producten hebben nu hun smaak afgegeven aan de melk.
  6. Giet de aardappelen af. Stoom droog.Stamp ze met de melk en boter tot een fijne puree. Werk er de rauwe ZIE ***** paksoi door. Warm goed door.
  7. Verdeel de stamppot oer voorverwarmde borden, verdeel er de heerlijke Oosterse reepjes over en werk af met bosui, gefrituurde uitjes, wat sesamzaad en eventueel een lepel Chilisaus.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Eigenlijk is dit een FUSION gerecht. Een meeting van 2 verchillende keukens.
Hlaas kan ik dat niet selecteren.

***** Aangezien mijn man rauwe groente in een stamppot niet lekker vindt, heb ik de reepjes paksoi circa 5 minuten gewokt en het groen, dat ik apart gehouden had op het laatste nog even mee heb laten slinken.

Het voordeel is ook, dat je de stamppot veel warmer kunt opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst