KookJij

Recept voor Paella van de arme man

Een heerlijk paella van de arme man recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: ReceptenWeb
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Neem de salami bij voorkeur in dikke plakken gesneden.
De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De kipfilet, de salami en de ham in blokjes snijden. Het zaad en de zaadlijsten uit het Spaanse pepertje en de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en droogdeppen. Het vruchtvlees van het pepertje in dunne reepjes snijden en van de paprika in blokjes.
De tomaten circa 20 seconden in kokend heet water onderdompelen, onder koud water afspoelen, ontvellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De olijfolie in de ovenvaste schaal (onafgedekt) in 2,5 minuten op vol vermogen heet laten worden.
De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) 3,5 minuten op vol vermogen fruiten.
De ongewassen rijst toevoegen en deze (onafgedekt) in circa 5 minuten op vol vermogen goudgeel laten worden. Tussendoor tweemaal roeren.
De kip, salami, ham, Spaanse peper, paprika, kippenbouillon, sherry, droge kruiden en zout naar smaak erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 17 minuten op vol vermogen verwarmen tot zowel de rijst als de kip gaar zijn. Tussendoor tweemaal omscheppen.
Tot slot de blokjes tomaat toevoegen en het gerecht nog 2,5 minuten op vol vermogen verwarmen tot het door en door heet is. Bestrooid met peterselie serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
De naam van het recept vind ik wel origineel , en het recept is de moeite waard om te proberen.Groetjes van ons 3:);):p
enilorac

enilorac zegt:
@ Liske, dit recept is overgenomen van ReceptenWeb, je kunt het daar opzoeken en je kritiek neerleggen . . . Lijkt mij zo ook veel bewerkelijker dan op het vuur . . . .
liske

liske zegt:
Is dat niet wat lastig, steeds die magnetrondeur open, eten eruit, er weer in, etc...daar ben je toch meer tijd mee kwijt dan wanneer je de paella op het vuur maakt. En wat denk je van energieverkwisting?