Recept
« Terug naar recepten
Paella van de arme man
PT70M
Paella van de arme man
Een heerlijk paella van de arme man recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
ReceptenWeb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella van de arme man te bereiden
Neem de salami bij voorkeur in dikke plakken gesneden.
De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De kipfilet, de salami en de ham in blokjes snijden. Het zaad en de zaadlijsten uit het Spaanse pepertje en de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en droogdeppen. Het vruchtvlees van het pepertje in dunne reepjes snijden en van de paprika in blokjes.
De tomaten circa 20 seconden in kokend heet water onderdompelen, onder koud water afspoelen, ontvellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De olijfolie in de ovenvaste schaal (onafgedekt) in 2,5 minuten op vol vermogen heet laten worden.
De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) 3,5 minuten op vol vermogen fruiten.
De ongewassen rijst toevoegen en deze (onafgedekt) in circa 5 minuten op vol vermogen goudgeel laten worden. Tussendoor tweemaal roeren.
De kip, salami, ham, Spaanse peper, paprika, kippenbouillon, sherry, droge kruiden en zout naar smaak erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 17 minuten op vol vermogen verwarmen tot zowel de rijst als de kip gaar zijn. Tussendoor tweemaal omscheppen.
Tot slot de blokjes tomaat toevoegen en het gerecht nog 2,5 minuten op vol vermogen verwarmen tot het door en door heet is. Bestrooid met peterselie serveren.
De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De kipfilet, de salami en de ham in blokjes snijden. Het zaad en de zaadlijsten uit het Spaanse pepertje en de paprika verwijderen, het vruchtvlees wassen en droogdeppen. Het vruchtvlees van het pepertje in dunne reepjes snijden en van de paprika in blokjes.
De tomaten circa 20 seconden in kokend heet water onderdompelen, onder koud water afspoelen, ontvellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De olijfolie in de ovenvaste schaal (onafgedekt) in 2,5 minuten op vol vermogen heet laten worden.
De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) 3,5 minuten op vol vermogen fruiten.
De ongewassen rijst toevoegen en deze (onafgedekt) in circa 5 minuten op vol vermogen goudgeel laten worden. Tussendoor tweemaal roeren.
De kip, salami, ham, Spaanse peper, paprika, kippenbouillon, sherry, droge kruiden en zout naar smaak erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 17 minuten op vol vermogen verwarmen tot zowel de rijst als de kip gaar zijn. Tussendoor tweemaal omscheppen.
Tot slot de blokjes tomaat toevoegen en het gerecht nog 2,5 minuten op vol vermogen verwarmen tot het door en door heet is. Bestrooid met peterselie serveren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
enilorac zegt:
liske zegt:
derbyke zegt: