KookJij

Paddenstoelenragout in bladerdeeg

Een heerlijk paddenstoelenragout in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen variatie op een gerecht uit 'Wie is de chef'
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paddenstoelenragout in bladerdeeg te bereiden

Oven voorverwarmen op 200°C. Bladerdeeg laten ontdooien. Het plakje doormidden snijden (van hoek naar hoek), bestrijken met geklopt ei en bestrooien met sesamzaad. 15 minuten bakken in de oven.
De boter op zacht vuur laten smelten en de helft van de gesnipperde ui in de boter glazig laten worden. Meel erbij doen en even laten bakken zodat het meel gaar wordt. De bouillon toevoegen en al roerend weer aan de kook brengen.
Intussen in een andere pan de olie heet laten worden en de rest van de ui in de olie aanfruiten. De paddenstoelen erbij doen en in 5-10 minuten laten slinken en bakken. Naar smaak zout en peper gebruiken. Peterselie hakken en, op een beetje voor garnering na, in de roux mengen, en door de roux scheppen.
Het bladerdeeg na bakken overlangs doormidden snijden. De onderkant gebruiken als bakje en de bovenkant na vullen met de paddenstoelenragout er bovenop zetten. Nog een beetje peterselie eroverheen strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
:);):p
Tania

Tania zegt:
Was erg smaakvol dankzij mooie verse paddenstoelen.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Tania heb het op facebook gezien ziet er wel lekker uit ;)