KookJij

Pad See (Y)ew = Pad Siew (Rijstnoedels met Ei, Vlees en Zoetsaus)

Een heerlijk pad see (y)ew = pad siew (rijstnoedels met ei, vlees en zoetsaus) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pad See (Y)ew = Pad Siew (Rijstnoedels met Ei, Vlees en Zoetsaus) te bereiden

1).Maak de saus klaar: voeg bij elkaar de vissaus, suiker,
oestersaus, ketjap en azijn en blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost.
2).De bok choy wordt gekookt gedurende 2-3 minuten, droog geslingerd en klein gesneden en apart gezet.
3).De brede rijstnoedels (niet de fijne mihoenachtige soort)
worden gegaard en apart gezet met er door geroerd 1 eetlepel sesamolie.
4).Verhit in de wok 1 - 2 eetlepels olie en bak daarin aan gedurende 2 minuten de garnalen tot halfgaar (2-3 minuten). Haal de garnalen er uit en zet ze apart.
5).Doe dan de rest van de olien in de wok en verhit.
6).Voeg de knoflook toe en de gember en roer 30 tellen.
7).Giet de geklutste eieren er dan in en roer weer 30 tellen en doe dan er bij het ketjapmengsel.
8).Stort nu de noedels in de wok en roer goed om en laat dan het vocht verdampen in ongeveer 5 minuten.
9).Roer een paar maal goed om en laat dan nog eens 2 minuten dampen.
10).Voeg de bok choy toe en roer goed om.
11).Voeg de garnalen toe en roer nog een paar minuten goed door elkaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel over de voorverwarmde borden en strooi achtereenvolgens de katjang er over, de kleine gesneden lombokjes, de gesnipperde lenteui en de gesnipperde korianderblaadjes.
NOOT: Je kunt het aanbieden als dinner, als lunch of als snack.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst