KookJij

Open zalmburger

Een heerlijk open zalmburger recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tros
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Open zalmburger te bereiden

Snijd de helft van de zalmfilet in kleine blokjes.
Doe de andere helft van de zalmfilet samen met de augurk en 2 eieren in een keukenmachine en maal deze fijn.
Vermeng de blokjes zalm met het zalmmengsel en breng dit op smaak met peper en zout.
Vorm van deze zalmmassa 4 hamburgers en rol ze door het broodkruim.
Bak de burgers in de olie krokant aan beide zijden.
Snijd de sesambroodjes doormidden en leg hierop de plakjes kaas.
Leg de plakjes gerookte zalm en de blaadjes witlof op de kaas.
Leg de gebakken zalmburger hierop en zet de kapjes brood terug.
Snijd fijne ringetjes van de rode ui en serveer deze bij de broodjes.
Strooi er wat fijngesneden peterselie overheen.
Strooi er wat fijngesneden peterselie overheen.
Dep de plakjes droog en bak ze in een frituurpan op 180oC.
Strooi zout over de chips.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst